Welkom bij de van Limburg Stirum Korpsen

De van Limburg Stirum Korpsen zijn de meest bekende show- en fanfarekorpsen uit de regio Zwolle en Gelderland. Met onze korpsen bieden wij muziekplezier van jong tot oud. Iedere liefhebber van muziek kan bij de vLS Korpsen terecht om een instrument te leren spelen, maar ook voor muzikanten met enige jaren speelervaring is het mogelijk om door te stromen naar een hoger muzikaal niveau. Met onze junioren en senioren maken en bedenken wij wervelende shows en vertonen wij al marcherend onze muzikale kunsten. Maar ook de muziekliefhebber die liever zittend wil spelen, bieden wij de mogelijkheid om mee te spelen met ons podiumorkest.

van Limburg Stirum (vLS)

De van Limburg Stirum Korpsen hebben van oudsher een warme geschiedenis met de familie van Limburg Stirum. De verenigingsnaam is afgeleid van de familienaam en het monogram wordt als logo door de vereniging gebruikt. Zo is het monogram verwerkt op uniformen en wordt het gebruikt op al onze externe uitingen. De familie heeft officieel toestemming gegeven om zowel de naam als monogram te mogen gebruiken. De Korpsen hebben daarmee een officiële beschermheer. Dit is met ingang van 23 november 2013 Mr. R.H. Graaf van Limburg Stirum.

 

Verrassend, Levendig en Samen sterk (vLS)

Verrassend

Met de keuze van onze muziek en shows willen wij een groot publiek verrassen. Wij kiezen dan ook voor moderne muziek en vernieuwende elementen. Dat brengen wij met onze korpsen op een stijlvolle manier. Want ook dat is waar we voor staan. Onze marsen en shows zoals 'Wicked', 'Little shop of horrors' en 'Voices' zijn daar voorbeelden van. Ook de nieuwe shows bevatten deze kenmerken. Op die manier werken wij aan het behoud van onze toppositie onder de showbands.

Levendig

Wij zijn een jonge en frisse club. Dat betekent niet dat je per definitie een jonge leeftijd moet hebben om bij ons te musiceren. Je moet vooral jong van geest zijn om lekker bezig te zijn met muziek. Het biedt pure ontspanning en fun. Wij zijn daarom landelijk en regionaal een levendige, energieke verschijning en een graag geziene gast. Het publiek komt vaak ogen en oren tekort!

Samen sterk

Eén enkel individu maakt nog geen korps. Samen maken wij muziek en zijn wij sterk. Enthousiasme is wat ons bindt, krachtig en sterk maakt. Ons groepsgevoel is dan ook sterk waarbij we rekening houden met ieder individu. Het 'samen sterk' gevoel uit zich door de eigen muziekopleiding, de commissies en de inzet van diverse leden om de vereniging in stand te houden. Daarbij is ruimte voor gezellige evenementen in het clubgebouw, maar ook de after party's na de optredens, die vaak spontaan ontstaan.

Dus waarom musiceren bij de vLS?

1. Musiceren op topniveau met enthousiaste muzikanten

2. Wij bieden shows met verrassende en vernieuwende elementen

3. Muziekopleiding in eigen beheer: wij leiden ons eigen talent op

4. Wij dragen onze muzikaliteit lokaal, regionaal en landelijk uit

5. Een eigen clubgebouw met mogelijkheden voor oefening en feesten