Vanaf 1 september heeft de van Limburg Stirum band een nieuwe dirigent: René Leckie.

20220913 Nieuwe dirigentRené Leckie is geen onbekende voor vLS Korpsen, want hij heeft de muziek gearrangeerd voor de huidige show “Les Misérables”. Met “Les Miserables” heeft de vLS band op 30 juli 2022 haar wereldtitel op show (World Division) behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het voortraject heeft René een paar keer als gastdirigent de repetities van de vLS band verzorgd.

Over René Leckie
René (1974) startte zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd op de trompet. Op 12-jarige leeftijd volgde hij trombonelessen bij de Streekmuziekschool te Leiden. Daarna ging hij naar de Havo voor Muziek en Dans.
Vervolgens studeerde hij trombone aan het Rotterdams Conservatorium en HaFaBra directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Sinds 1994 is hij dirigent en hebben veel bekende mars- en show orkesten in Nederland onder zijn leiding gestaan, waaronder Rijmondband Schiedam, Floraband Rijnsburg, Amigo Leiden, Euroband Rotterdam en Oranje IJsselmuiden. Momenteel dirigeert hij bij K&G en K&G3 uit Leiden en de Harmonie van Da Capo Lisse. Met meerdere orkesten was hij als dirigent zeer succesvol tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade; hij behaalde met zijn orkesten meerdere wereldtitels en behaalde een groot aantal top 5 noteringen op de wereldranglijst. Naast dirigeren en arrangeren is hij een veelgevraagd jurylid van de KNMO op de onderdelen mars en show. Ook is hij voorzitter van de Technische Commissie mars binnen de KNMO.
René werkte met verschillende bekende artiesten, zoals Jochem Myjer, Wesley Klein, Barbara Straathof, George Baker en Justine Pelmelay. Tevens is hij zelfstandig arrangeur/componist en werkt hij o.a. voor uitgeverij Dutch Music Partners.

Met de aanstelling van René Leckie hoopt de vLS band weer een volgende stap te kunnen maken. René heeft ontzettend veel zin om met de club aan het werk te gaan. Er zal komende periode hard gewerkt worden aan muzikaliteit en aan nieuwe muziekstukken.

Wij zijn ontzettend blij met de aanstelling van René Leckie en zien uit naar een prettige en muzikale samenwerking. We wensen René véél succes en plezier!