Afgelopen zaterdag 30 juli heeft de van Limburg Stirum band een ongelooflijke prestatie geleverd met het behalen van de beste notering in de World Division op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Tijdens de eindceremonie en finale prijsuitreiking op zondagavond 31 juli bleek zelfs dat de club uit Wezep niet meer van de nummer 1 plaats kon worden gestoten en dat de band zich komende 4 jaar Wereldkampioen show mag noemen! Met 87,63 punten ging het kampioensvaandel voor onderdeel show mee naar Wezep. Daarnaast werd het orkest beloond met de awards voor Best Visual en Best Effect.

Op het onderdeel mars is de band ook boven zichzelf uitgestegen en is voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging de magische 90 punten grens doorbroken in de allerhoogste divisie, de Championship Division. In de eindranking staat de van Limburg Stirum band met een score van 90,78 punten op een hele mooie 6e plaats en mag zich daarmee in het rijtje scharen met de absolute wereldtop marchingbands.

Tekst gaat door onder de afbeelding

IMG_1484.JPG

Op vrijdagochtend 29 juli vertrokken de leden al vroeg richting de omgeving Kerkrade om in te checken bij het hotel en vervolgens een laatste repetitie te lopen bij de voetbalvereniging in Gulpen. Na de repetitie stond er een heerlijk buffet klaar in het hotel en werd de 1e wedstrijddag van het WMC gevolgd via de livestream. Na een goede nachtrust en stevig ontbijt vertrok de bus op zaterdagochtend naar het stadion voor het marsoptreden. De marsen Beacon’s Field en Defend the Headquarters werden beiden voorzien van een strakke exercitie, erg goed uitgevoerd en dat werd beloond door de internationale jury.

Tekst gaat door onder de afbeelding

IMG_1609-2.JPG

Na een moment van ontspanning en een goede lunch kon het korps zich opmaken voor de showwedstrijd. De Show ‘Les Misérables’ staat in het teken van de Franse revolutie en dit hebben de muzikanten laten zien en horen met veel energie en verassende show elementen. Wat een ontlading na 2 geweldige uitvoeringen! Het publiek en supporters in het stadion en thuis hebben genoten!

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag werden de punten euforisch in ontvangst genomen door leden, technische staf en het team van vrijwilligers die het hele weekend ook een topprestatie hebben geleverd. Er is als 1 groot team samengewerkt waardoor alle puzzelstukjes uiteindelijk op de plaats vielen en de band relaxed maar goed voorbereid de grasmat van het Roda J.C. stadion kon betreden.

Er is geschiedenis geschreven in de rijke historie van de van Limburg Stirum Korpsen. Dit moment zullen de leden niet meer vergeten en nog lang van nagenieten. Nu vakantie en na de zomer zullen de mooie herinneringen weer opgehaald worden en wordt het feest verder gevierd!

WhatsApp_Image_2022-07-31_at_10.26.29_AM.jpeg

Bekijk hieronder de opnames van de mars en show op het WMC.