Op zaterdag 22 juni 2019 vierde het Podiumorkest haar 10 jarig bestaan en vierde dat in de tuin van Stichting Ijsselvliedt, waar bezoekers naast de mooie klanken van het orkest en onder mooie weersomstandigheden konden genieten van een High Tea. De vLS Band maakte het feest compleet met een onverwacht bezoek.

Prachtig decor
Het decor voor het jubileumconcert was de prachtige tuin van Stichting Ijsselvliedt. Ria Schuurman, initiatiefnemer van het jubileumconcert: “als podiumorkest zijn we gewend om te spelen onder slechte weersomstandigheden. Maar wie had durven dromen dat het zo’n mooie dag zou worden. Dan ziet zo’n tuin er nog mooier uit. Ook de opbouw van het decor konden we met een groot aantal vrijwilligers al op vrijdagavond voor elkaar maken onder het genot van een heerlijk zonnetje. Je maakt niet alleen muziek samen, maar zo’n heel evenement doe je met z’n allen”.

Verrassingsact: vLS Band
Zo rond de klok van 16:00 klonken ineens tussen de gebouwen op Ijsselvliedt de klanken van het nummer ‘Another brick in the wall’ door de vLS band. De vLS band kwam als een complete verrassing speciaal een serenade brengen aan het Podiumorkest. Niemand had dat verwacht omdat de senioren in de ochtend een optreden in Hasselt hadden en in de avond stond taptoe Hoogvliet op het programma. De verrassing was daarom des te groter. De senioren speelden een aantal nummers en daarna ging het richting Hoogvliet.

Mooie opkomst
Gestimuleerd door het mooie weer of niet? Er kwam zo’n 125 bezoekers naar het jubileumconcert. En het ontbrak de bezoekers aan niets. Ria Schuurman: “we hadden een beperkt aantal plekken voor een High Tea. In totaal gaven 41 mensen zich op maar op de dag zelf ging dat aantal omhoog naar 50 mensen. Gelukkig hadden we lekkers genoeg voor iedereen. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen maakten we drie weken geleden al proefbaksels. Er waren ook diverse leden die het nodige hadden gebakken. De overige bezoekers konden tijdens de pauze koffie en thee kopen en kregen daar ook wat lekkers bij. Een concept dat voor herhaling vatbaar is."

vls jubileumconcert1

Zonnig en feestelijk repertoire
Op het repertoire van de dag was druk geoefend. Gerjanne van Ommen was, na de aftrap van bandmanager Alexandra Kleberger, de ladyspeaker van de dag. Gerjanne is sinds de oprichting van het orkest lid van het Podiumorkest. Zij deed de aankondiging van de nummer en vertelde over de achtergond van enkele nummers. Gerjanne bedankte het hele orkest aan het einde: “dankzij jullie ga ik iedere week op donderdag avond met heel veel plezier naar de muziek. Ik hoop dat ook heel lang te mogen blijven doen. Bedankt voor al het fijne speelplezier.” 

Ondanks de mooie bezetting van het orkest kan het podiumorkest nog altijd versterking gebruiken. Bent u geïnteresseerd kom dan vooral een keer op donderdagavond kijken in het clubgebouw.

vls jubileumconcert2

Dank aan vrijwilligers en sponsoren
Deze dag was niet mogelijk geweest zonder vrijwilligers en sponsoren. We willen alle vrijwilligers bedanken die hebben bijgedragen aan de voorbereidingen, de opbouw en de afbouw van het jubileumconcert. Verder willen we een aantal sponsoren noemen die specifiek hebben bijgedragen:

Fotoreportage Ernie van Beek
Bekijk hier de complete fotoreportage


Bekijk hier deel I van het concert

Bekijk hier deel II van het concert