In maart bezoeken we alle basisscholen van Wezep, Hattemerbroek en ’t Loo. Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met muziek. Door middel van een muzikale quiz, het raden van bekende liedjes en klassikaal muziek maken brengen we muziek onder de aandacht.

Derde jaar op rij
Het muziekproject heet ‘Samen Muziek Maken’. Voor het derde jaar op rij voeren we dit project uit. De naam zegt het eigenlijk al: we gaan samen met de kinderen muziek maken. Muziek maken is namelijk een heuse ‘teamsport’, het gaat niet om individuele prestatie, maar om teamprestatie. Het voornaamste doel van dit project is om muziek onder de aandacht te brengen!

Tekst gaat door onder afbeelding.

Scholenbezoek vLS

Muzikaal programma in groep 3 en 4
De scholenbezoeken waren voorgaande jaren in groep 5 en 6 een groot succes. Nu doen meer scholen mee aan dit project en wordt de muzikale workshop in groep 3 en 4 gegeven. We zullen eerst kort iets vertellen over de vereniging. Vervolgens worden er liedjes gespeeld die de kinderen mogen raden. Uiteraard gaan de kinderen zelf ook muziek maken: op zowel slagwerk- als blaasinstrumenten.

Scholenbezoek en Kidz doe-dag
Dit jaar zullen de workshops plaatsvinden van woensdag 6 maart tot en met vrijdag 15 maart. Na deze scholenbezoeken organiseren de muzikanten een Kidz doe-dag op zaterdag 23 maart in hun clubgebouw. Deze dag is voor alle basisschoolkinderen in Wezep, Hattemerbroek en ’t Loo, en zal geheel in het teken staan van muziek.