Afgelopen zomer heeft de van Limburg Stirum Band afscheid genomen van dirigent Peter Smits. De vLS wil hem bedanken voor alles wat hij voor de vereniging gedaan heeft. De muzikanten hebben onder zijn leiding veel geleerd en mooie resultaten mogen behalen. Peter, bedankt!

Dit betekent dat per 1 oktober de muzikale leiding in handen komt van een nieuwe dirigent. Niemand minder dan Gerben Kralt zal de senioren van de van Limburg Stirum Korpsen gaan begeleiden. De vLS is ontzettend blij en trots dat Gerben deze uitdaging aan wil gaan en hoopt op een gave, muzikale samenwerking!

Over Gerben Kralt
Gerben, 30 jaar, is begonnen als jong jochie bij Jong Flora Band uit Rijsburg. Het was voor hem snel duidelijk dat muziek z’n leven zou worden. Gerben blonk uit en vanaf zijn dertiende studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met trompet als hoofdvak.

Op zijn achttiende werd hij aangenomen aan Eb-cornettist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee waar hij tot 2012 actief was. Sinds 2015 is Gerben dirigent van Flora Band uit Rijsburg. Met dit korps wist hij vorig jaar op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade het kampioenschap op de marswedstrijden te veroveren. Sinds vorig jaar is hij ook dirigent van Juliana Amersfoort.

Naast zijn werkzaamheden bij Flora Band, Juliana en vLS is Gerben ook actief bij DVS Katwijk. Ook valt Gerben regelmatig in voor collega-dirigenten en is hij als freelance-trompettist actief bij diverse beroepsorkesten.

Gerben & vLS
Na het eerste gesprek en de proefdirectie was het voor Gerben meteen duidelijk dat de vLS en hij een goede klik hadden. “De leden zijn als een spons en willen graag leren. Alles wat ik zeg wordt meteen overgenomen, ze begrijpen me. Het was een heerlijke avond waar ik op de terugweg in de auto nog van zat na te genieten”, aldus Gerben. Ook de leden waren na de proefdirectie erg enthousiast over deze jonge man. Met reacties als: hij brengt nieuwe energie in de band, haalt onze muzikaliteit naar boven en werkt inspirerend en motiverend was het voor hen ook duidelijk dat dit iets moois zou kunnen gaan worden.
Volgens Gerben is het een jonge club met veel potentie. Een club waar we samen nog veel mooie successen mee kunnen gaan behalen.

Toekomst
Binnenkort zal Gerben (meteen vol gas) beginnen. De vLS wenst hem veel succes en plezier.De komende winter zal er hard gewerkt worden aan muzikaliteit. Ook komen er nieuwe muziekwerken op de lessenaar.