Het eerste optreden van het jaar is traditioneel de carnavalsoptocht door het Zwolse Sassendonk. Ook dit jaar waren we er natuurlijk weer bij. Met zo'n 45 muzikanten uit de verschillende onderdelen van de vLS was het een mooi feest.

Nieuw repertoire
Dit jaar was het repertoire helemaal opnieuw samengesteld voor carnaval. Afgelopen jaren werd er nogal eens een 'gewoon' nummer gespeeld. Maar dit jaar was er alleen carnavalsmuziek te horen. Er werd ook nog even snel op de actualiteit ingespeeld door het nummer 'Hallo Allemaal' aan het repertoire toe te voegen. Dat nummer kreeg in de druk bezochte binnenstad dan ook veel bijval. Er werd dan ook genoten van de nieuwe muziek, zowel door de bezoekers maar ook door de muzikanten.

Een ietwat ander optreden...
Wie denkt dat de vLS alleen strakke optredes neerzet op taptoes, concoursen en officiele feestelijke gelegenheden heeft het mis! Muziek maken kan je overal doen. En je kan het overal toepassen. Zo treden wij dus tijdens tijdens carnaval, maar ook in pietenformatie rondom Sinterklaas-tijd op. Speciaal voor deze feestdagen wordt een soort van gelegenheids-orkest samengesteld uit de verschillende onderdelen. Want muziek maken doen we samen! En tijdens deze optredens komt dat mooi tot uitdrukking. Het zijn dan ook net even iets andere optredens dan normaal, minder strak en lekker plezier maken. 

Bekijken een compilatie van ons optreden

Bekijk ook de 360 graden opname