Het WMC 2017 zit er weer op voor de vLS Band. Met twee goud-beoordelingen voor zowel de deelname aan de mars als aan de show en het hoogste puntenaantal, werd de vLS Band op 15 juli 2017 ook uitgeroepen tot dagwinnaar en verdiende daarmee de ‘Gouden Pauk’. Na een lange tijd van voorbereidingen werd de doelstelling ‘ervan genieten’ toch omgezet in een mooi klinkend resultaat.

Wereld Muziek Concours 2017 (WMC 2017)
Het WMC wordt dit jaar voor de 18de keer gehouden. Dit concours is ook wel de Olympische spelen voor muzikanten. Het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade is het toneel voor de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden. Tijdens vier weekenden strijden ruim 120 mars- en showbands verdeeld over 16 landen voor de winst in de First- & World Division. De vLS Band doet mee aan het mars- en het showgedeelte in de World Division.

Goud op het marsoptreden ‘Great Marches’
In de ochtend stond om 11:44 de mars voor de vLS Band op het programma. De mars is genaamd ‘Great Marches’ en is een arrangement van wereldberoemde marsen, met onder andere de Weddingmarch en de Triumph-march uit Aida. Wisselingen in de dynamiek en wisselingen in het marstempo zijn belangrijke ingrediënten, wat veel vraagt van de muzikanten. Met beoordelingen als “het ziet er strak uit” en “een mooi marsoptreden van de vLS” was het wachten op de jury-uitslag. En die mocht er zijn! De jury beloonde Great Marches met goud met 88.00 punten.

wmc2017 vlsband2

Goud op WMC show BluEmotion
Naast de mars nam de vLS Band ook deel aan het showgedeelte in de World Division. De show ‘BluEmotion’ is een show gemaakt door de eigen vLS-muzikanten en kent veel leuke bekende nummers met verschillende emoties. De show is geschreven door Erwin de Jong (voormalig muzikant bij de Colts). De show kent een mooie dynamiek met Amerikaanse invloed: er is altijd wel iets te beleven. Dansers van dansschool Bruinewoud uit Wezep maakten het geheel nog completer. De show stond om 14:58 op het programma, maar door vertragingen verscheen de vLS pas drie kwartier later aan de start. Net voordat de speaker met de teksten “Voelt u de spanning…” wilde starten, was er eerst een valse start buiten de officiële start van de show. Spanning was er voldoende! Gelukkig herstelde de vLS zich prima tijdens de show. En het oordeel van de jury? BluEmotion werd met goud beoordeeld met 83.17 punten.

'Gouden' Pauk
Uniek in de geschiedenis van de vLS is dat we met twee goud beoordelingen tot dagwinnaar werden uitgeroepen met het hoogste punten aantal van de 18 optredens. De dagwinnaar krijgt de ‘Gouden Pauk’ uitgereikt. Deze prijs kreeg tambour-maître William Vogel uitgereikt uit handen van Roda JC speler Nathan Rutjes. Rutjes heeft genoten van de optredens: "Onze trainer zou enorm tevreden zijn als voetballers van Roda JC dezelfde discipline zouden hebben als deze muzikanten". Voor enkele muzikanten van de vLS die soms al voor de zevende keer naar het WMC afreisden was deze keer een unieke ervaring. Het was dan ook nog lang feest in Kerkrade en daarna in Wezep.

wmc2017 vlsband1

Een andere tak van sport
Muziek is topsport! Voorbereidingen aan een WMC kosten twee jaar. In de laatste weken worden ook nog eens zeer veel uren gestopt, zowel door muzikanten, de technische staf, de WMC commissie en de vele begeleiders. Zelfs de dag voorafgaand aan het WMC als op de dag zelf werd er nog druk geoefend. De vLS wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan die mooie resultaat. Ook sponsoren willen wij bedanken voor hun steun en vertrouwen.

Bekijk hier het mars optreden 'Great Marches'

Bekijk hier de WMC show BluEmotion