Ter gelegenheid van haar 80e verjaardag vierde de Oranjevereniging Elburg feest op 28 april. Als onderdeel van de festiviteiten werd een taptoe georganiseerd waarbij de vLS Band optrad met de aangepaste show BluEmotion. BluEmotion is de WMC show waarmee de vLS in juli wil schitteren tijdens het WMC.

80ste verjaardag
Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag vierde de Oranjevereniging Elburg feest op 28 april. Onderdeel van de festiviteiten was een grootse taptoe op het ESC voetbalterrein op het Burgemeester Bode Sportparkt. Daarmee wordt een oude muzikale traditie voortgezet. In het verleden vond de taptoe plaats in de binnenstad op het Jos Lussenburgplein. Door de benodigde ruimte voor de shows van de korpsen en het plaats bieden aan toeschouwers was dat niet meer mogelijk. Voorafgaand aan de taptoe werd wel een rondgang door Elburg georganiseerd.

Deelnemende korpsen

  • Showband De Bazuin uit Leerdam
  • Show en marchingband Jubal uit Zwolle
  • Showband Oerterp uit Ureterp (Fr)
  • Showband Marum uit Marum (Gr)
  • Drum en showfanfare van Limburg Stirumband uit Wezep


BluEmotion

Het was de eerste keer voor de vLS Band dat BluEmotion in de aangepaste vorm werd uitgevoerd. Aanpassingen in de show zijn aangebracht na het ODSC van afgelopen jaar. Het ODSC was destijds een eerste test over hoe juryleden de show zouden beoordelen. Op basis van de jurycommentaren is de show aangepast. De komende maanden kunnen de leden van de vLS Band de show zich nog verder eigen maken om een zo goed mogelijke prestatie tijdens het Wereld Muziek Concours neer te zetten.

 

 

 

Meer foto's zien van Taptoe Elburg?
Bekijk het volledige fotoalbum