Het bloemencorso in de Bollenstreek is het eerste corso in het voorjaar, maar ook het eerste optreden van de vLS dit seizoen. Met mooie gekleurde bloemen, een goede organisatie, de drukte langs het parcours en het mooie weer was het een zwaar, maar geweldig eerste optreden

Corso van Kaliber
Twintig praalwagens, meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, plus verschillende muziekkorpsen. Het zijn de ingrediënten van het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek, het enige evenement van dit kaliber dat zich afspeelt in het voorjaar, en tevens het enige corso met uitsluitend bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. De bonte stoet trok zaterdag van Noordwijk naar Haarlem. Het thema van het bloembollencorso is Dutch Design, dat inspeelt op de nationale en internationale aandacht voor de Nederlandse kunststroming De Stijl, die 1917 werd opgericht.

Grote drukte
Jaarlijks staan honderdduizenden mensen langs de kant van de weg. Vorig jaar telde de organisatie maar liefst 1 miljoen bezoekers. Dit jaar was het nog drukker. Een woordvoerster van de organisatie zei dat er twee keer zoveel mensen langs de kant staan als vorig jaar. Rond 13 uur was de stoet van praalwagens, met bloemen versierde auto’s en muziekkorpsen aangekomen in Sassenheim, waar pauze werd gehouden.

De eerste 31000 stappen
Normaal is Koningsdag de eerste dag van het seizoen dat de vLS zich presenteert. Het bloemencorso in de Bollenstreek was het eerste optreden van dit seizoen. De mooie kleuren van de stoet, de goede organisatie, de drukte langs het parcours en het mooie weer droegen bij aan een mooie dag. Ook was de stappenteller mee. Deze gaf maar liefst 31.114 stappen aan met een totaal van zo'n 25 kilometer. Op zich is zo'n afstand wandelen al een aardige uitdaging. Muziekkorpsen doen dat dan ook nog eens al musicerend..... Enkele leden van de band waren na het optreden een paar blaren rijker, maar het was dan ook een super optreden.

Bekijk hier een compilatie

Na zo'n mooie dag en optreden is deze uitgaanstip wel op zijn plaats: