Afgelopen donderdag was het zover: het eerste optreden in een reeks van zes optredens door het Podiumorkest van de van Limburg Stirum Korpsen. Het eerste optreden werd verzorgd voor de bewoners van Viattence, locatie ’t Veldheem in Wezep. Deze optredens zijn onderdeel van een unieke samenwerking tussen Van Werven en de vLS Korpsen.

Unieke samenwerking
Van Werven en de vLS een vreemde combinatie? Nee hoor! In beiden zit heel veel muziek. Met de hoofdzetel in Oldebroek heeft Van Werven als specialist in infra en recycling een stevige ambitie, zowel regionaal, landelijk als internationaal. In de lokale regio wil van Werven graag maatschappelijk betrokken zijn. Wilfred van Werven, managing director van Van Werven: “Als het goed gaat met Van Werven, dan geven wij daarvoor graag iets terug. In de afgelopen jaren is er veel bezuinigd in de zorg, dus willen wij daarvoor iets terug doen. Met de vLS zijn wij daarom een samenwerking aangegaan en bieden wij muziek aan in diverse zorgcentra. Ook dat is Oldebroek voor mekaar!”

Aftrap optredens bij Viattence - locatie Veldheem
Op donderdag 16 februari 2017 werd het eerste optreden verzorgd door het podiumorkest bij Viattence locatie ’t Veldheem. Voor de aftrap van de samenwerking en voor het eerste optreden werd het muziekstokje (een baton) symbolisch overgedragen namens Van Werven, in de persoon van Heleen Ruiter, aan Richard van Eden, dirigent van het podiumorkest. Voor dit optreden werd een speciaal muziekprogramma samengesteld met een aantal koralen, marsen en andere bekende muzieknummers. De bewoners hebben dan ook genoten van de muziek.

Programma muziekproject 2017
In totaal worden dit jaar 6 optredens verzorgd. De optredens vinden plaats op iedere donderdagavond van 19:15 tot 20:15. Bent u nieuwsgierig naar andere optredens van het podiumorkest, kom dan gerust een keer kijken. Het laatste optreden dit jaar vindt plaats rondom de kerst. De invulling van dat optreden vindt plaats door Present Oldebroek. De overige optredens vinden plaats op de volgende data en locaties:

23 maart WZU Veluwe – locatie Mariposa, ‘t Harde
29 juni  Viattence - locatie Weidebeek, Wezep
07 september Zorgverlening Het Baken locatie De Hullen, Oldebroek
26 oktober  Zorgverlening Het Baken Locatie De Voord, Elburg