Op donderdag 10 november was het podiumorkest van de van Limburg Stirum Korpsen te gast bij Mariposa Woonzorgcentrum en zorgwoningen te 't Harde, locatie Jeanne d'Arc. Daar gaf het Podiumorkest een concert van meer dan een uur lang voor een oud maar wel zeer dankbaar publiek.

Mantelzorg doe je samen 
Het optreden van het Podiumorkest was wel op een hele speciale dag, op de dag van de mantelzorger. 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag wordt extra aandacht gegeven aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Daarvoor wordt ook landelijke aandacht gevraagd en inzet voor mantelzorg. Het optreden werd dan ook aangeboden door de vLS aan Mariposa.

Dankbaar publiek 
Een optreden is niet zomaar geregeld en georganiseerd. Ook voor het podiumorkest komt er het nodige kijken. Zo zijn er voor het vervoer van het slagwerk, zoals de pauken en het drumstel, de nodige wagens of busjes benodigd. Het concert startte om 19:30 en was even na 20:30 afgelopen. Daarna was het genieten van enkele heerlijke traktaties. En de reacties achteraf waren heel erg positief. De mooiste reactie van de avond was wel: "Ik houd van hoempa.....".