Op zaterdag 18 juni is de vLS Band 4e geworden op het Nederlands kampioenschap met de nieuwe show BluEmotion. Een knappe prestatie om temidden van een sterk speelveld deze positie te behalen. De deelname aan het ODSC heeft diverse aanknopingspunten opgeleverd om de show verder te verbeteren richting het Wereld Muziek Concours in 2017.

4de plaats tijdens Nederlands Kampioenschap
De vLS werd over de gehele dag genomen als 4de gekwalificeerd. Een mooie prestatie voor een show die sinds een half jaar in productie is. In de topklasse ging het hoogste podium naar het Kamper Trompetter Korps. In de middenklassen ging het eremetaal naar Oranje IJsselmuiden. Daarmee zien we dat er in de nabije regio veel top muzikaliteit zit. Namens de vLS Korpsen feliciteren wij dan ook onze naastgelegen buur-korpsen van harte met de behaalde plaatsen.

Blue & Emotion
De ladyspeaker begint haar introductie met: “voelt u de spanning…..”. De spanning was te snijden en de vLS’ers waren gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Dat is het publiek ook gewend van de vLS. Wat opviel is dat er aanzienlijke puntenverschillen waren binnen alle klasses. Laten we dan ook reëel zijn om te melden dat onze muzikanten zichtbaar teleurgesteld waren over de beoordeling van de show, terwijl uit het publiek andere geluiden kwamen: “Wat een prachtige volle en evenwichtige klank, wat een snelle afwisselende show. Wij hebben genoten!” Ook uit gesprekken na afloop met kenners uit de muziekwereld bleek het ongeloof over de beoordeling. De show heeft het publiek op een fantastische wijze kunnen boeien, alleen de jury heeft anders beoordeeld. Daar zullen we het als vLS mee moeten doen.

Doelstelling deelname ODSC
Voor de vLS geldt het ODSC als belangrijk meetpunt van BluEmotion. Aan de hand van de jury-beoordeling wordt de show door de technische staf geëvalueerd en kunnen veranderingen aangebracht met als doel de show verder uit te bouwen richting het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Daar moet BluEmotion op zijn top gepresenteerd worden.

Topklasse
Het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) bestaat uit een viertal klassen: jeugd-, basis-, midden- en topklasse. De vLS deed mee in de topklasse. In deze topklasse ontmoette de vLS het Kamper Trompetter Korps uit Kampen, de Sternse Slotlanders uit Franeker en Showband Marum uit Marum. Drie keer eerder nam de vLS deel aan dit evenement waarvan 2 maal het kampioenschap werd behaald met een CSC-show. Nu hebben we zelf een show gekozen en laten schrijven waar het publiek enthousiast van wordt. Dat geeft ons energie en strijdlust. Want het publiek, daar doen we het voor!

We gaan door…
De conclusie moet dan ook zijn dat we als vLS de komende tijd verder werken aan het verbeteren van de BluEmotion. Wilt u het publiek ook kennis laten maken met BluEmotion en het publiek laten beoordelen? Dan is BluEmotion weer te boeken na de zomervakantie. Aanstaande zaterdag is de vLS wederom te vinden in Den Haag tijdens de nationale Veteranendag.

Bekijk het optreden van de middag