Het eerste festival van het vLS podiumorkest werd afgelopen zaterdag 11 juni met een eerste plaats afgesloten met een waardering van 90 punten. Over de muzikale uitvoering van de werken Copernicus, Klezmeriana en de William Blueheart March was de jury met een cijfer 9 ook zeer te spreken.

Eerste festival
Het festival op 11 juni 2016 bij De Baron in Dedemsvaart was het eerste officiële optreden van het vLS Podiumorkest in het 7-jarige bestaan. Een lange voorbereiding ging eraan vooraf. Dirigent van het podiumorkest, Richard van Eden: “In de voorbereiding hebben we vooral veel aandacht besteed aan het maken van muziek in plaats van het spelen van noten. Het gaat om het gevoel die muzikanten in de muziek leggen. Als je dat dan later ook in het juryrapport terug leest, dan hebben de voorbereidingen en sectierepetities hun dienst bewezen. Ik ben dan ook trots op iedereen.”

Spanning ten top!
Het festival duurde van 11:00 tot 17:00. Om 17:00 volgde de prijsuitreiking. De organisatie gaf aan dat alleen de nummer 1 bekend zou worden gemaakt en dat ieder orkest een juryverslag mee zou krijgen. De speaker van de organisatie: “De dagwinnaar van het Van Dedemfestival 2016 is.....HET PODIUMORKEST VAN DE VAN LIMBURG STIRUMKORPSEN UIT WEZEP!!!”. Een enorme vreugde maakt zich over ons meester. Ons gevoel was dat we goed gespeeld hadden, maar een overwinning hadden we niet verwacht.

Genoten
Alle punten bij elkaar opgeteld werden maar liefst 90 punten behaald. Het mooiste cijfer van de jury was het cijfer 9 voor de muzikale uitvoering met als toelichting: “ De jury heeft genoten van jullie optreden. Jullie weten gevoel in de muziek te leggen en het plezier straalt er vanaf…..” Dit is natuurlijk waar we het voor doen: plezier en muzikaliteit. In feeststemming ging de reis dan ook terug naar Wezep, waar we blij verrast werden met een serenade van voornamelijk leden van de Jong vLS. Ook daar werd zichtbaar van genoten.

Lange muzikale dag
Om 10 uur vertrokken we vanaf het clubgebouw richting Dedemsvaart. Daar aangekomen werd ons door de organisatie een kleedruimte toegewezen. Er was tijd genoeg om even te ontspannen, koffie te nemen en te genieten op het zonovergoten terras. Om 12:15 zouden we gaan inspelen in een aparte zaal, om vervolgens om 13:00 op te treden. We speelden achtereenvolgens de concertwerken Copernicus, Klezmeriana en de William Blueheart March. Met een voldaan gevoel gingen we van het podium af. In totaal deden er 12 groepen mee. Het einde van de middag zou dan ook pas om 17:00 zijn. Direct na afloop was het tijd voor de groepsfoto door begeleider en fotograaf Edwin van Beest. Daarna snel omkleden en gezellig met elkaar op het terras wat drinken, eten en naar de andere orkesten luisteren. Omstreeks 18:00 kwamen we weer aan in Wezep waar de BBQ gewillig stond te wachten. Tot in de late uurtjes werd er gefeest.

Muzikanten welkom
Het eerste festival zit erop en is fantastisch verlopen. De afgelopen jaren is het orkest zowel in aantal muzikanten maar ook vooral muzikaal, sterk gegroeid. Het vLS podiumorkest wil graag verder doorgroeien. Het orkest kan in alle secties versterking gebruiken. Met name in de bugel- of trompetsectie zijn nieuwe leden van harte welkom. Dus bent uzelf geinteresseerd of weet u iemand anders, kom gerust een keer kijken. Het vLS Podiumorkest repeteert iedere donderdag van 20:00 tot 22:00. U bent van harte welkom.

Bekijk het optreden

Bekijk de foto's
Klik hier