Tijdens de presentatiedag op zaterdag 23 april presenteerden christelijke muziekvereniging De Eendracht, majorettevereniging Majofique en de van Limburg Stirum Korpsen zich op het WHC terrein middels een uniek en avondvullend programma. Het hoogtepunt van de avond was de première van de nieuwe show BluEmotion, de show waarmee de vLS volgend jaar naar het Wereld Muziek Concours 2017 gaat. De première werd zeer positief ontvangen.

Presentatiedag
Doel van de presentatiedag is om in de gemeente Oldebroek een zo breed mogelijk publiek, jeugd en volwassenen, kennis te laten maken met allerlei vormen van muziek. De samenwerkende muziekverenigingen hebben daartoe deze avond georganiseerd waarbij zowel blaas- als muziekwerk, maar ook de twirlsport, wordt gepromoot. Al eerder organiseerden de verenigingen een gezamenlijk muziekprogramma onder de naam Aqua Music. De avond startte om 19:00 en duurde tot 21:00 en kreeg als titel de naam ‘This Is What It Feels Like’. Dit is ook het nummer dat de verenigingen, in samenwerking met een DJ, gezamenlijk uitvoerden.

Alle vLS Korpsen paraat
Zowel de junioren, de senioren als het podiumorkest van de vLS gaven een optreden. De Jong vLS voerde hun show op 'Step Into The Music', de show waar ze vorig jaar kampioen mee werden tijdens het ODSC te Assen. Het podiumorkest was met 26 muzikanten bijna op volle sterkte en speelde een viertal prettig in het gehoor liggende muzieknummers. Het podiumorkest stond onder leiding van Richard van Eden.

Hoogtepunt première BluEmotion
En daar staan ze dan op de avond van de première. Terwijl speaker Peter Smits BluEmotion introduceert, marcheert de vLS het terrein op onder de klanken van Marco Borsato’s ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. Deze muzikanten zijn er helemaal voor gegaan voor de allereerste BluEmotion. Ruim 10 minuten duurt de show. Achteraf lovende woorden van publiek, familie, oud-leden en collega-muziekkorpsen: “WOW, wat een klank” of “Geweldig spektakel met al die kleine groepjes die wat verschillends doen (visuals)”, “Je komt eigenlijk oren en ogen te kort” en “dit is weer echt een show die past bij vLS”. De basis is dus gelegd. Muzikaal gezien zijn de senioren lekker op weg: One Band, One Sound! De komende maanden staan in het teken van de afwerking richting het showconcours in Assen.

Top begeleidingsteam
Alle dank voor de ontvangen credits gaat uit naar het begeleidingsteam. Guus Janssen is verantwoordelijk voor de muziek. Eerder schreef hij de showmuziek van de junioren. Inmiddels is Guus ook dirigent bij de junioren. Vanaf begin dit jaar is gestart met de showrepetities onder de bezielende leiding van showinstructeur Erwin de Jong en Joanie en Wopke vd Velde. Vanaf begin dit jaar is gestart met de marching, de visuals en natuurlijk een flink aantal showfiguren. Oefening en herhaling baart kunst: filmmateriaal terugkijken en opnieuw instuderen. Peter Smits is als dirigent van de senioren verantwoordelijk voor de geweldige klank. Zijn visie en aangeleerde technieken zorgen voor de juiste balans en klank van het korps, dat nu al lekker op peil is. Marcus Wiebenga timmert flink aan de weg en maakt grote sprongen om met een mix van ervaren en minder ervaren slagwerkers één geheel te maken. Dank voor jullie inspirerende begeleiding tot zover.

Bekijk hier de premiere van BluEmotion

Bekijk hier het programma 'This Is What It Feels Like'

Bekijk hier de foto's (klik op het logo)