Afgelopen zaterdag op 12 december heeft de Jong van Limburg Stirum band een optreden mogen verzorgen tijdens een gezellige kerstmarkt in de AA-landen in Zwolle.

Vernieuwde presentatie
Enkele weken terug werd dit winkelcentrum nog onveilig gemaakt door de pietenband van de vLS. Nu was het de beurt aan de Jong vLS om een kerst optreden te gaan verzorgen. Zij presenteerden zich tijdens dit optreden op een wat andere manier dan tijdens vorige kerstoptredens. In plaats van een zittend kerst optreden werd er namelijk tussen het winkelende publiek doorgewandeld waarbij er ook in diverse winkels een kerstnummer ten gehore werd gebracht.

Gezellige kerstsfeer
Aan het enthousiasme van de jeugd lag het in ieder geval niet. Op hun kerstbest gekleed en met een fleurige kerstmuts op het hoofd liepen ze hun ronde door het overdekte winkelcentrum. Met 3 debutanten in hun midden werden de jongeren regelmatig op een applaus getrakteerd. Na afloop was de conclusie dan ook dat dit een geslaagd optreden was dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Volgend jaar
Door de korte voorbereidingstijd was het repertoire nog wat beperkt en meteen werd besloten dat dit volgend jaar iets professioneler aangepakt zou moeten worden. Met wat meer nieuwe frisse nummers zouden er wellicht nog wat meer optredens tijdens kerst plaats kunnen vinden.