Afgelopen zaterdag 28 november was het eindelijk zover, het concert waar we met het podiumorkest lang naar uitgekeken hebben. Na maanden van repeteren mochten we eindelijk onze muzikale kwaliteiten aan het publiek ten gehore brengen.

Sfeervolle avond
Het dorpshuis in Wezep was deze avond omgetoverd tot een mooie sfeervolle concertzaal en de verlichting was in goede handen van Pascal Bolhuis, die dat overigens belangeloos deed voor de vereniging. Onze maestro, de vakbekwame dirigent Richard van Eden had met ons een gevarieerd muzikaal programma ingestudeerd. Door een speaker werden de muziekwerken op een leuke wijze aan het publiek gepresenteerd.

Programma voor de pauze
Aan een goedgevulde zaal met muziekliefhebbers brachten we de volgende muziekwerken ten gehore. Met de Russische mars Abschied der Slawin werd de avond statig geopend, daarna vervolgden we ons programma met het concertwerk Copernicus. Hierna speelden we de concertmars On Wings of Liberty en als laatste werk voor de pauze speelden we 2 delen van het concertwerk Astro Suite.

Ep Hollander 70 jaar muzikant
Net voor de pauze stond er nog een verassing op het programma, want onze bassist Ep Hollander werd naar voren geroepen. Hij werd gehuldigd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), omdat hij maar liefst 70 jaar muzikant is! Hierna speelden we voor Ep en zijn vrouw de felicitatiemars.

- Ep, ook namens het podiumorkest van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal in jouw leven en we hopen dat je nog lang mee mag spelen in ons orkest. -

Na een drankje in de pauze werd de avond vervolgd en verraste de muzikale familie Hollander hun ouders met een prachtig optreden door Ep’s favoriete koraal Abba Vader te spelen, met achtereenvolgend Music is my First love van John Miles.

Programma na de pauze
Daarna vervolgde het podiumorkest hun programma met het prachtige werk Airforce One, en daarna de mars Pentland Hils, gevolgd door A Western Suite en als laatste de William Blueheart March. Na een dankwoord en nadat een aantal mensen in het zonnetje werden gezet met bloemen, speelden we als toegift nog Showmusic.

We mogen samen terugkijken op een zeer geslaagde muzikale avond en we verheugen ons al op het geven van een volgend concert.

Bekijk hier de foto's
Najaarsconert podiumorkest