Afgelopen zaterdag heeft de Jong vLS opnieuw een knappe prestatie neergezet tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy. In een bijzonder sterk deelnemersveld van 13 jeugdkorpsen uit heel Nederland wist het uiteindelijk een knappe 4e plaats te behalen met de show “Step Into The Music”. 

Nationale Taptoe
Tijdens de Nationale Taptoe treedt in het voorprogramma een aantal jeugdkorpsen op vóór aanvang van de voorstelling. Dit in het kader van de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie. Dit is een initiatief van de Stichting Nationale Taptoe met als doel jeugdkorpsen meer bij de Nationale Taptoe te betrekken. Ook in 2013 deed de Jong vLS al eens mee aan deze belangrijke taptoe met de show “Little Shop Of Horrors”. Toen behaalden zij een 5e plaats.

Optreden op de Square van Ahoy
Gespannen staat het korps te wachten totdat de poorten open gaan en de jongeren de square van Ahoy mogen betreden. De hartslag loopt op naar 120 en de adrenaline giert door het lichaam. Dan gaan de deuren van het decor open en is het tijd om te laten zien wat ze waard zijn. Dapper stappen de jongens en meisjes naar binnen, het publiek tegemoet. Op het nummer “Dark Horse” van Katy Perry marcheren ze strak in het gelid de zaal binnen en stellen zich op. Dan is er geen tijd meer voor spanning en gaat iedereen er vol voor.

Spontane reacties uit het publiek
Opnieuw blijkt dat de show “Step Into The Music” aanslaat bij het publiek. De nummers zijn zodanig gekozen dat ze een tijdsbestek van zo’n 50 jaar beslaan. Voor iedereen is er dus wel een herkenbaar nummer bij. De muziek is pakkend en de figuren worden strak uitgevoerd. Het tempo is hoog waardoor er geen moment voor verveling is. Echter ook een wat meer statisch uitgevoerd nummer als “We Will Rock You” van Queen wordt zo overtuigend stoer gebracht dat het publiek meegenomen wordt in de muziek.

The results of the jury are…
Het publiek is dan ook gul met het applaus maar de vraag is natuurlijk wat de jury ervan vindt. Het eindresultaat is een keurige gedeelde 4e plaats met 83,0 punten waarmee de Jong vLS tegen de landelijke top aan zit. Een mooie prestatie, temeer omdat de show pas enkele maanden geleden volledig ingestudeerd is. Gerenommeerde bands als Jong Kunst & Genoegen, Jong DVS Katwijk en Jong Exempel bleven de jong vLS voor. Wederom een prima opsteker voor deze Gelderse band uit Wezep.

Bekijk hier het optreden van de Jong vLS

Bekijk hier de de foto's
Jong vLS in Ahoy