Misschien lijkt het wat cliché, echter de van Limburg Stirum Korpsen zijn erg trots op het bloeiende jeugdonderdeel van de vereniging. Recent hebben een behoorlijk aantal jeugdleden de keuze gemaakt het WMC-traject in te gaan bij het seniorenkorps. De bezetting in diverse secties wordt daarom luxe zoals bijvoorbeeld een zeer grote saxofoonsectie wat de warme sound van de band versterkt.

Frisse start
Ondanks dat het jeugdkorps al vele successen op mars en show heeft behaald en de leden dus op een goed niveau instromen, zal het gehele seniorenkorps binnenkort starten vanaf een zogenoemd nulpunt om flink te werken aan de basis met een zeer uitgebreid instructieteam. Momenteel is het seniorenkorps bezig met de voorbereidingen op het marsconcours in Franeker en tot die tijd wordt de nieuwe showmuziek gefinetuned. Na het marsconcours stromen alle jeugdleden in, en gaan we echt van start! De nieuwe muziek komt op de lessenaar, de show wordt geschreven en vanaf januari gaan we starten met de fysieke voorbereidingen zoals exercitie en de choreografie.

Open repetitie
Op dinsdag 29 september is er een open repetitie in het clubgebouw aan de Zeuven Heuvels 20 te Wezep. Deze avond staat in het teken van de muziekwerken ‘Ravenswood’ en ‘a Way of Life’ welke ten gehore worden gebracht in Franeker. Natuurlijk zullen er ook wat previews zijn op het WMC-traject. Deze open repetitie is een uitgelezen mogelijkheid om de sfeer te proeven en mee te spelen. We kunnen met name nog versterking gebruiken op bariton alsmede trompet maar ook al speel je saxofoon, je bent van harte welkom!

beBlue
Kortom, zoek jij een korps met ambities en wil je ook vanaf het nulpunt meewerken en meegroeien met een enthousiaste en diverse ledengroep van jong en wat minder jong? Kom langs, maak het mee en wordt meegezogen in die blauwe muzikale ervaring! Voor vragen of meer informatie kan je mailen naar