Op maandag 13 juli vertrok de jong vLS al vroeg naar Frankrijk om daar deel te nemen aan de Straatparade in Ville de Puy-Guillaume. Het optreden van de Jong vLS maakt deel uit van de feestelijkheden rond 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk.

Nationale feestdag
De nationale feestdag van Frankrijk wordt gevierd op 14 juli (Frans: quatorze juillet). Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon.

Je moet er wel iets voor over hebben.....
Voor zo'n optreden moet je wel iets over hebben. De voorbereidingen startten al met de nodige repetities. In verband met de vakantieperiode waren een aantal leden al met vakantie, dus moest er hier en daar geschoven worden met instrumenten. Op vrijdag 10 juli vond de generale repetitie plaats. Op 13 juli vertrok de bus om 04:00 richting Frankrijk met zo'n 25 muzikanten en de nodige begeleiding. Een tweetal leden genoten al in Frankrijk van een vakantie en zouden de band daar ontmoeten om zo een korps van 27 man te formeren. De busreis duurde 13 uur. Hoezo....er iets voor over hebben?

De jong vLS gaf een optreden van 2,5 uur. De band startte met een straatparade waar de nodige meters werden afgelegd. Er werd afgesloten met een optreden op een marktplaats waar de jong vLS hun show speelden. Helaas was er geen ruimte om de show op te voeren. Zo rond 01:30 waren de muzikanten bij het hotel.

Na een korte nacht vertrok de jong vLS om circa 11:00 richting huis. De bus had er zichtbaar moeite mee, omdat de temperatuur aardig op begon te lopen. Gelukkig had de bus het kunnen uitzingen tot op het laatste moment. Rond 23:30 waren de muzikanten weer in Wezep terug: een flinke muzikale ervaring rijker!

Bekijk hier de compilatie van de straatparade

Bekijk hier het optreden van de jong vLS op het podium