Tweemaal per jaar worden er voorspeelavonden gehouden in het clubgebouw van de van Limburg Stirum Korpsen: voor de afsluiting van een kalenderjaar en voor de zomervakantie. Afgelopen maandag was de voorspeelavond wel heel bijzonder voor de jeugd. Naast de normale optredens van de jeugd en de verschillende secties, werd de jeugd gehuldigd, werd er afscheid genomen van muziekdocente Thamar van Duijn en was er een jarige tijdens de voorspeelavond.

Huldiging door Wethouder Liesbeth Vos
De voorspeelavond werd onderbroken door een wel heel bijzondere gast. Het was Wethouder Liesbeth Vos die namens de Gemeente Oldebroek de jeugd kwam huldigen voor de mooie prestatie die zij behaalden op 13 juni 2015 tijdens de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC). De jeugd werd daar met 86,5 punten overtuigend kampioen van het ODSC en behoort daarmee tot de Nederlandse showtop. Zij behaalden hun titel met de nieuwe show 'Step into the Music'. Met de huldiging onderstreept de Gemeente het belang van het muziekonderwijs in de Gemeente Oldebroek en is mede een aanmoediging voor bestaand talent, maar ook voor aankomend talent. 

De Wethouder en de gemeente hadden hun huiswerk goed gedaan. Er werden oorkondes uitgereikt aan de jeugdleden, het bandmanagement van de jong vLS, maar ook aan het kader van de jong vLS. Dit kader zorgt voor de technische begeleiding van de jeugd en is daarmee van essentieel belang voor de overdracht van kennis. Tambour-maitre Eva Wolf nam de eerste oorkonde in ontvangst, inclusief de daarbij behorende winnaars-beker. Daarna werden alle oorkondes persoonlijk overhandigd door de Wethouder. Na het uitreiken van de oorkondes werd de show 'Step into the Music' nogmaals gespeeld in het bijzijn van Wethouder Vos.

Afscheid muziekdocent Thamar van Duijn
Het was ook een bijzondere voorspeelavond omdat Thamar van Duijn de vLS Korpsen gaat verlaten. Zij heeft als muziekdocente een vaste en volledige aanstelling in Woerden gekregen. De combinatie met de vLS Korpsen als muziekdocente is dan ook niet meer te maken. Zij werd namens het bestuur door Alexandra Kleberger bedankt voor haar jarenlange inzet. Wij wensen haar veel succes!

Jarige Willian Boer
Tot slot was er ook nog een jarige tijdens de voorspeelavond: slagwerker Willian Boer. Dat betekende dus dat het 'Lang zal hij leven' werd gespeeld door de jong vLS. Zo werd de avond feestelijk afgesloten. Met de huldiging tijdens de voorspeelavond was dit een van de meest bijzondere voorspeelavonden tot nu toe.