Op 30 mei werd een try-out georganiseerd voor Jong vLS en Jong Oranje IJsselmuiden. Op 6 juni doet Jong Oranje mee aan het NK mars te Vlissingen, terwijl Jong vLS op 13 juni mee doet aan het showconcours in Assen. Voor de nodige extra oefening werd dan ook spontaan deze try-out georganiseerd.

Een spontaan initiatief
Het initiatief om een gezamenlijke try-out te organiseren werd spontaan genomen. Beide bands staan op zeer korte termijn voor belangrijke optredens en dan is het goed om nog eens try-out te doen voor het nodige publiek. Dat de Jong vLS dit initiatief samen ondernam met Jong Oranje IJsselmuiden was niet zo verwonderlijk. Beide korpsen hebben een aantal zaken gemeen. Instructeur Eduard Veldkamp doet de instructie van beide korpsen. Richard van Eden is dirigent bij Jong Oranje, maar is ook verbonden aan het podiumorkest van Limburg Stirum Korpsen. Ook is Albert Hoekman, dirigent bij de Jong vLS, geen onbekende in IJsselmuiden. En de meest belangrijke reden was wel: ‘ Er moest gewoon geoefend worden…..’ . Reden te meer om als ‘buren’ de muzikale handen ineen te slaan.

Mooie opkomst
Omdat het initiatief zo spontaan was en in een tijdsbestek van ongeveer 2 weken werd georganiseerd, was er weinig bekendheid gegeven in de lokale pers. Toch was de opkomst van het publiek op basis van mond op mond reclame toch zeer goed te noemen. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s waren van de partij en zagen twee prachtige jeugdkorpsen.

Première nieuwe show Step into the Music
Zoals speaker Eduard Veldkamp aankondigde was dit de eerste keer dat de Jong vLS de nieuwe show ‘Step into the Music’ vertoonde aan het publiek. Een show met veel bekende nummers uit de afgelopen 50 jaar. Een compleet nieuwe show met aansprekende en herkenbare muziek, gecombineerd met strakke exercitie en mooie showfiguren. Tijdens het Showconcours in Assen op 13 juni aanstaande wordt de show voor het eerst officieel opgevoerd.

Extra oefening Jong Oranje voor NK jeugd Vlissingen
Jong Oranje IJsselmuiden doet op 6 juni mee aan de Nederlandse Kampioenschappen jeugd op de Mars. De try-out was een extra oefening om te kijken wat er de komende week nog verbeterd zou kunnen worden. Naast de mars tijdens de try-out, voerde jong Oranje ook hun show voor het publiek op. Gezamenlijk met de Jong vLS werd deze geslaagde try-out afgesloten.

Bekijk hier een compilatie van 'Step into the Music'

Bekijk hier de gezamenlijke afmars van Jong Oranje en Jong vLS