Zaterdag 9 september stond de middagtaptoe in Emmer Compascuum op de agenda. De junioren mochten 'Little Shop of Horrors'  aan het publiek laten zien en voor de senioren stonden er 2 showoptredens op het programma. Zowel Wicked alsmede de primeur van Alles is Liefde!

Straatparade
Rond een uurtje of 10 werd de vrachtwagen ingeladen bij het clubgebouw en de leden verzamelden zich vanaf 10:45 bij de Willem de Zwijger kazerne in Wezep. Stipt om 11 uur vertrokken we richting het noorden in de prachtige imposante dubbeldekker van South West Tours met een zeer behulpzame chauffeur. Na een rit van ruim een uur kwamen we bij de omkleedlocatie aan waar we door de organisatie werden opgewacht met belegde broodjes, koffie en thee. Gezien het tijdstip ging die lekkere lunch er wel in en konden we vol energie omkleden en gezamelijk even inspelen. Vervolgens vertrokken we met de bus naar de start van de straatparade. Na toch wel een stukje rijden, werden de junioren bij een voetbalveld 'gedropt' om door een woonwijk richting het marktplein te lopen waar de taptoe werd gehouden. De senioren liepen een andere route via de hoofdweg om bij hetzelfde marktplein uit te komen. Naar alle waarschijnlijkheid waren de inwoners van Emmer Compascuum op voorhand al richting het marktplein gegaan om de taptoe te bekijken want los van een enkele toeschouwer hier en daar tijdens de route, stond het op het marktplein goed vol!

Primeur Alles is Liefde
Na de streetparade stond gelijk de primeur van Alles is Liefde op het programma. Een show vol herkenbare muziek en figuren waar het publiek zichtbaar van genoot. Ondanks het vrij kleine terrein hebben we een goede show gedraaid en wat klonk het lekker op dat plein met hoge gebouwen er omheen! Na de afmars hadden de senioren even rust en konden de junioren zich opmaken voor de show 'Little Shop of Horrors'. De energie en enthousiasme van de jeugdleden werd mooi overgebracht en ook hier reageerde het publiek erg positief. Het jeugdkorps heeft een stevige muzikale en showtechnische basis en met leuke dansmoves staat er verrassend product waar ze de handen wel voor op elkaar kregen in Emmer Compascuum. De show Wicked stond als laatste onderdeel op het programma voor de finale. Tijdens Wicked ondervonden we meer problemen met het kleinere veld maar met wat aanpassingsvermogen werd creatief omgegaan met de beschikbare ruimte. Na de finale liepen de junioren en senioren gezamenlijk terug naar de omkleedlocatie en konden we concluderen dat we met een straatparade en 3 shows een drukke, inspannende maar erg voldane dag hebben gehad.

En toen weer rust
Bij aankomst bleek dat we ruim (45 minuten) inliepen op het draaiboek en onze buschauffeur even een hapje was gaan eten in het centrum. Om even rustig te kunnen omkleden en bij te komen was dat uiteraard geen probleem echter…… de consumptiemunten lagen ook nog in de bus. Dankzij een zeer flexibele organisatie werden we opnieuw voorzien van voldoende consumptiemunten zodat het wachten op de bus gelijk weer een stuk aangenamer werd voor alle dorstigen. Op de afgesproken tijd kwam de bus aanrijden en konden we snel inladen en richting Wezep. Met een terugkomst van 19:00 waren we mooi optijd en splitste iedereen zich weer op om te kunnen genieten van een lekkere vrije avond.

Bekijk hier de compilatie van ons optreden