Op vrijdag 26 juli 2013 was het dan zover: het Wereld Muziek Concours (het WMC) staat op het programma. Het WMC wordt gehouden in Kerkrade. Maanden aan voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan. Na veel intensieve repetities waren de leden en de technische staf klaar voor dit vier jaarlijkse evenement. Deelname vond plaats op het World division niveau, zowel op het onderdeel marsen als shows.

Mars met goud gewaardeerd
Bij het marsgedeelte van het WMC moest een vastgesteld parcours worden afgelegd. Tijdens dit optreden werden de marsen 'Kiniszi' en 'Ravenswood' ten gehore gebracht. Zowel de muzikaliteit als de mars exercitie werden door het publiek hoorbaar gewaardeerd. Deze uitvoering werd door de jury gewaardeerd met goud (86,21 punten).

Zilver met Wicked
In de middag volgde het tweede optreden tijdens dit pretentieuze concours met de show 'Wicked', gebaseerd op de bekende musical. Een optreden waar muziek, vorm en beweging een lust voor oog en oor waren. Op de tribune zorgde dit voor diverse ‘ wow’ en ‘ooooh’ momenten. Wicked werd gewaardeerd met (84,21 punten) een zilveren medaille. Met weer een ervaring rijker werd het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade verlaten.

Waardig ambassadeurschap
Na het WMC kijkt iedereen uit naar een welverdiende vakantie. Wicked zal ook na het WMC op mening taptoe en streetparade te zien en te horen zijn. Het was een fantastische ervaring. Alle dank gaat uit naar de technische staf, de leden en de enthousiaste wijze waarop de optredens zijn neergezet. Voor Wezep was het, in bijzijn van de Burgemeester en zijn vrouw, een waardig ambassadeurschap.

Bekijk hier de WMC mars

Bekijk hier Wicked tijdens WMC2013