Officiële status beschermheer vLS
De van Limburg Stirum Korpsen hebben van oudsher een warme geschiedenis met de familie van Limburg Stirum. De verenigingsnaam is afgeleid van de familienaam en het monogram wordt als logo door de vereniging gebruikt. Zo is het monogram verwerkt op uniformen en wordt het gebruikt op al onze externe uitingen. De familie heeft officieel toestemming gegeven om zowel de naam als monogram te mogen gebruiken. De Korpsen hebben daarmee een officiële beschermheer.

Eerste beschermheerschap
Op 26 februari 2009 werd het beschermheerschap voor de eerste maal officieel. Op de 80ste verjaardag van Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum werd het beschermheerschap als cadeau van leden en bestuur aangeboden aan de Graaf en zijn familie. Op 23 juni 2009 werd dit officieel bekrachtigd middels een bezoek van de Graaf en zijn vrouw aan de vereniging. Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum is op 2 juli 2013 overleden.

 

 

 

 

 


Tweede generatie beschermheer
Tijdens het 55 jarig jubileumconcert van de van Limburg Stirum Korpsen op 23 november 2013 heeft Mr. R.H. Graaf van Limburg Stirum, de functie van beschermheer als zoon en opvolger van zijn vader overgenomen. Hij sprak daarbij de volgende woorden: "Ik vind het een eer om beschermheer te zijn om zo de relatie tussen de vereniging en de familie voort te zetten".