Op zaterdag 19 januari 2013 bracht de voorzitter van de van Limburg Stirum Korpsen een bezoek aan Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum, beschermheer van de van Limburg Stirum Korpsen. Naast voorzitter Piet de Jong, was ook Edward Boon (oud voorzitter), afgereisd naar Wassenaar.

Wederzijdse kennismaking
Het bezoek was niet zonder reden gepland. Ten eerste was er de gelegenheid voor een wederzijdse kennismaking. Voor de huidige voorzitter Piet de Jong was het de eerste keer dat hij de graaf ontmoette. Voor Edward Boon was dit het moment om het 'stokje' als 'oud' voorzitter over te dragen.

Een bijzonder exemplaar 
Tevens werd tijdens het bezoek een bloemstuk aan Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum overhandigd. Een bijzonder exemplaar: een zijden bloemstuk in de kleuren van de vereniging en opgemaakt in een oude altsaxofoon. In het bijzijn van de zoon van de graaf, Ronald van Limburg Stirum, werd het bloemstuk overhandigd. De oude altsaxofoon die altijd trouwe dienst heeft gedaan binnen het korps, krijgt op deze manier een mooi tweede leven.

Warm en hartelijk
Piet de Jong, voorzitter van de van Limburg Stirum Korpsen: "Als de beschermheer niet makkelijk naar de korpsen kan komen, komen de korpsen naar de beschermheer". Naast de al aanwezige cap is er nu ook een instrument van de vereniging in de nabijheid van onze beschermheer. Het was een fijne ontmoeting die de bestaande warme band tussen de familie en de korpsen bevestigde! Wij spreken de wens uit dat we nog vele jaren een warme en hartelijke band met onze beschermheer en zijn familie mogen blijven houden en onderhouden".

Van de redactie
Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum is op 2 juli 2013 overleden.