Op 23 november 2013 gaven de van Limburg Stirum Korpsen in het kader van hun 55- jarig bestaan een jubileumconcert in het 'Noorderlicht' te Wezep. Tijdens dit 3 uur durende concert traden alle geledingen van de vLS Korpsen op en werden optredens afgewisseld met uiteenlopende intermezzo’s. Al met al een indrukwekkende avond met imposante muziek.

Alle geledingen
Alle geledingen van de vLS Korpsen waren tijdens het jubileumconcert aanwezig. Het concert startte dan ook met de 6-jarigen in de vLSKidz blokfluitgroep, gevolgd door de MusicKidz die bezig zijn met het behalen van het A-diploma. Na een gezamenlijk optreden van de allerjongsten met het juniorenkorps, gaf dit korps haar eigen optreden. Ditmaal deden ze dat zonder show en ‘gewoon’ zittend. Ook dat ging ze uitstekend af. Na het juniorenkorps trad het podiumorkest op, gevolgd door het seniorenkorps. Onderdeel van het optreden van het seniorenkorps waren de klanken van de show ‘Wicked’, de show waarmee ze succesvol waren tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade.

Onverwachtse wendingen
Door het jubileum van de vLS Korpsen wordt duidelijk dat muziek maken vooral leuk is en een feest is om te doen. Zo waren de aanwezigen in het 'Noorderlicht' getuige van de harmonie tussen de allerkleinsten en het juniorenkorps tijdens de song ‘Blowing bubbles’, maar ook van de metamorfose van de leden van het podiumorkest tot ware Blues Brothers. Ook de leden van het seniorenkorps ontpopten zich tot ware zangers tijdens het nummer ‘All night long’. Zo wisten alle geledingen het publiek, waaronder burgemeester Hoogendoorn, de hele avond door te boeien.

Huldiging Frank Goudbeek
Tijdens het jubileumconcert werd Frank Goudbeek gehuldigd. Op 13-jarige leeftijd startte hij als slagwerker bij de vLS Korpsen en is al 50 jaar verbonden aan de vLS. Hij maakte diverse veranderingen mee van uniformen, naam van de vereniging, etc. Hij speelde bij het seniorenkorps en was tot zijn huldiging een trouw lid binnen de korpsbegeleiding. Daarnaast speelt hij nog zeer actief in het podiumorkest. Frank kreeg namens de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) de versierselen behorende bij het 50-jarig lidmaatschap als muzikant opgespeld.

Indrukwekkend moment ter nagedachtenis
Bij de klanken van het nummer ‘Final Celebration’ worden alle gedurende deze 55 jaar de vereniging ontvallen leden herdacht. Ook voor de eerste beschermheer van de vLS Korpsen, Mr. W.J.H. Graaf van Limburg Stirum, is dit een indrukwekkende ode aan de graaf die tot zijn overlijden belangstellend is geweest naar ‘zijn’ vereniging. Zoon Roland, ofwel Mr. R.H. Graaf van Limburg Stirum, heeft na de ode het beschermheerschap op gepaste wijze overgenomen en sprak de volgende woorden: "ik vind het een eer om beschermheer te zijn om zo de band tussen de vereniging en de familie voort te zetten". Het beschermheerschap werd met de ondertekening van het certificaat bekrachtigd. De graaf overhandigde de vLS Korpsen zelfs een bijpassend verjaardagscadeau.

Bedanken van de vrijwilligers
In de aanloop naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade is er door de vrijwilligers heel veel werk verzet. Veel leden van het seniorenkorps hebben zich in deze periode, veelal naast hun drukke privé werkzaamheden, ingezet voor de vereniging. Tijdens het concert werd hier uitgebreid bij stilgestaan en zij werden in het zonnetje gezet. Hoewel hun inzet onbetaalbaar is kregen zij door de allerkleinsten een witte roos, het vLS Korpsboeket, overhandigd als symbolische blijk van dank.

Nieuwe leden altijd welkom
Met Festwies Polka werd het jubileumconcert in stijl afgesloten. Bij de aanwezigen; zoals genodigden, sponsoren en (oud) leden van de vLS Korpsen heerst een tevreden gevoel. Een 55- jarig bestaan en een jubileumconcert van deze omvang is alleen mogelijk met een actieve en financieel gezonde vereniging. Bent u, uw kind, kennis of familie geïnteresseerd in muziek, kom dan gerust eens langs in ons eigen clubgebouw. Of kijk eens verder op onze website. Wij dagen u graag uit om bij ons volgende jubileum één van ons te zijn.