Step Into The Music

Een reis door de muziekgeschiedenis

Ook in 2017 brengt de Jong vLS Step Into The Music: geen broadway musical, niet gebaseerd op een film of een komedie, geen moeilijk verhaal. Nee, niets van dat alles. Voor de jeugd en de showcommissie was het duidelijk: de nieuwe show moest muziek door de jaren heen bevatten, die voor iedereen herkenbaar is. Jong vLS bedacht de reis door het muzikale tijdperk, die begint in de vorige eeuw en eindigt in de huidige eeuw met muziek van dit moment. De Jong vLS speelt muziek die iedereen, zowel jong als oud, zal aanspreken. De groep van ongeveer 25 muzikanten is dan ook trots om 'Step Into The Music' aan te kondigen.

Van verleden tot heden 

De Jong vLS stapt samen met u door een deel van de geschiedenis van de muziek tot de muziek in het heden. Er wordt gestart met nummers uit de jaren ’50 en ’60 als Lollipop en Rock Around The Clock, om vervolgens via nummers van onder andere Abba, Queen en Michael Jackson de 20e eeuw te verlaten en de 21e eeuw binnen te stappen, waarna we prachtige nummers van Calvin Harris en Anders Nilsen uit het huidige tijdperk te horen krijgen. Bent u benieuwd welke nummers de Jong vLS nog meer voor u in petto heeft? Wij verklappen toch even de nummers die u te horen krijgt:

1958 Lollipop
1954 Rock around the Clock
1976 Dancing Queen
1975 Mama Mia
1976 Money Money
1977 We will rock you
1983 Beat it
2013 No Place I'd Rather Be
2014 Summer
2014 Salsa Tequila

Mooie showfiguren

Deze show met zeer herkenbare muziek wordt gecombineerd met strakke exercitie en mooie showfiguren, wat resulteert in deze prachtige show met de toepasselijke naam 'Step Into The Music'. Tijdens het showconcours in Assen is de show voor het eerst officieel opgevoerd en daar heeft de jeugd de eerste plaats weten te bemachten. Wij komen de show graag aan u presenteren. Bekijk onderstaand het optreden in Assen!

Kampioen Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) Assen