Little Shop of Horrors

Over Little Shop of Horrors

Little Shop of Horrors is een adaptatie uit 1986 van de off-Broadway musical met dezelfde naam. Zowel de film als de musical zijn gebaseerd op de film The Little Shop of Horrors uit 1960 van Roger Corman. De komische horror-filmmusical, geregisseerd door Frank Oz, blijft in het algemeen trouw aan zowel het origineel als aan de podiumversie van het verhaal, dat gebaseerd is op de klassieke Faust-legende. Het budget voor de film was duizendmaal groter dan dat voor het origineel. Oz' versie van Little Shop of Horrors werd genomineerd voor onder meer Academy Awards voor beste muziek en beste speciale effecten, Golden Globes voor beste film en beste filmmuziek, een BAFTA Award voor beste speciale effecten en de Hugo Award voor beste dramaproductie. De film won daadwerkelijk een Saturn Award voor beste muziek (Wikipedia).

Het verhaal

De jonge bloemist Seymour Krelborn is een medewerker bij Mushniks Skid Row Florist Shop. Hij staat op het punt ontslagen te worden door Mr. Mushnik wanneer zijn collega Audrey er bij hem op aandringt een nieuwe mysterieuze plant op de markt te brengen waar hij mee aan het experimenteren is. Krelborn is heimelijk verliefd op Audrey en vernoemt de plant naar haar. Mushnik geeft Seymour een week om te bezien of de plant Audrey II zijn slechtlopende zaken kunnen verbeteren. De plant blijkt regelmatig in zang uit te barsten, maar er alleen wel een dieet van mensenbloed op na te houden en groeit hierop als kool.

Opnieuw te bekijken en te boeken

Tijdens de presentatiedag van de van Limburg Stirum Korpsen in april 2013 werd Little Shop of Horrors voor het eerst gepresenteerd aan het lokale publiek in Wezep. Daarna is de show door het land gegaan met optredens in Staphorst, Hattemerbroek, Rheden, Delft en Rotterdam tijdens de Nationale Taptoe. In 2014 is de show op enkele punten aangepast en is de show opnieuw te bewonderen. Bent u geïnteresseerd in een optreden van onze jeugd, dan is de show te boeken. Boek daarom nu!

Bekijk hier de volledige show (Nationale taptoe, Ahoy, 2013)